Bel ons: 0183 74 50 75 info@refizium.nl

Minister Koolmees heeft aangegeven dat er eind augustus, begin september een besluit wordt genomen of er een derde steunronde komt.

De huidige maatregelen (o.a. NOW 2.0) lopen tot 1 oktober a.s. Naar alle waarschijnlijkheid is de economische crisis dan niet zomaar voorbij.”Er is veel onzekerheid over het verloop van het virus en de stand van de economie” zegt Koolmees.”In augustus krijgen we de cijfers van het CPB (Centraal Planbureau). Dan kunnen we een betere inschatting maken over de noodzaak van een derde steunronde”.

Volg onze nieuwsbrief en kijk ook voor het laatste nieuws op onze nieuwspagina.

Op de valreep werd vandaag bekend dat medewerkers in de zorg een bonus van 1000 euro netto krijgen. Dat heeft minister De Jonge bekendgemaakt. De bonus is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteunend personeel, zoals schoonmakers, in alle sectoren van de zorg, die in hun werk direct of indirect de gevolgen van het coronavirus hebben ondervonden. Het geld gaat niet naar artsen. Het extra bedrag is een manier om de zorgsector te bedanken voor de extra inspanningen tijdens de coronacrisis. De Jonge benadrukte dat er dag en nacht is gewerkt en dat veel mensen dubbele diensten hebben moeten draaien. “Het was een ongekende tijd”, zei hij.

Volgens De Jonge zal de bonus in het najaar worden uitgekeerd. Hij denkt dat zo’n 800.000 mensen voor de bonus in aanmerking komen en dat er dus 800 miljoen euro mee is gemoeid.

Pin It on Pinterest