Bel ons: 0183 74 50 75 info@refizium.nl

Alle eenmanszaken hebben een brief met een nieuw btw-identificatienummer ontvangen van de Belastingdienst. Hebt u een eenmanszaak? Dan gaat u dit nieuwe btw-identificatienummer vanaf 1 januari 2020 gebruiken bij al uw contacten met klanten of leveranciers. U moet het vermelden op uw facturen en website. Staat uw oude nummer nog op brieven of andere communicatiemiddelen? Vervang het dan door uw nieuwe btw-identificatienummer.

In het nieuwe btw-identificatienummer is uw burgerservicenummer (BSN) niet meer verwerkt. Zo is uw privacy beter beschermd. Het nieuwe btw-identificatienummer ziet er zo uit: landcode NL, 9 cijfers, de letter ‘B’ en een controlegetal van 2 cijfers. De 9 cijfers hebben niets meer te maken met uw burgerservicenummer. Dit is een voorbeeld van het nieuwe btw-identificatienummer: NL000099998B57. Het nieuwe btw-identificatienummer noemt de belastingdienst ook wel: btw-id.

Belangrijk: voor de communicatie met de belastingdienst gebruikt u nog uw oude BTW nummer. De belastingdienst noemt dit vanaf nu uw omzetbelastingnummer.

Vuistregel vanaf 1 januari 2020:
Doet u zaken met de belastingdienst? Gebruik uw omzetbelastingnummer.
Doet u zaken met anderen? Gebruik uw btw-identificatienummer.

Pin It on Pinterest